Wat we doen

Welkom bij stichting 'Met Senioren naar ADO'!

Stichting 'Met Senioren naar ADO' vecht tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen! We doen dit op een unieke manier, namelijk door senioren mee te nemen naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Dankzij de steun van onze partner en vrienden hebben we de beschikking over een eigen sky lounge in het stadion. Dankzij de goede toegankelijkheid voor rollator en rolstoel, biedt de sky lounge onze senioren een ideale plek voor ontmoetingen, gesprekken en gezellig samenzijn. En natuurlijk is de voetbalwedstrijd een belevenis op zich. De senioren genieten zichtbaar, en wij vinden dat ze dat verdienen, u ook?

'Stichting Met Senioren naar ADO' inspireert en brengt mensen samen. Wij zorgen er met onze activiteiten voor dat ouderen mee blijven doen en onderdeel blijven uitmaken van onze samenleving. Een middag of avond uit kan voor hen zo veel betekenen.

Wilt u weten hoe onze activiteiten er uitzien? Neem dan gerust een kijkje op onze fotopagina of de nieuwspagina.

Omdat wij geen senioren willen uitsluiten om financiële redenen, zijn wij volledig afhankelijk van donaties.
Wilt u weten hoe u 'Stichting Met Senioren naar ADO' kunt steunen? Klik dan hier

Wat houdt 'Stichting Met Senioren naar ADO' in?

Wij streven ernaar om een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van de eenzaamheid bij senioren. Aan dit sociaal maatschappelijk initiatief geven wij sinds maart 2017 vorm door senioren mee te nemen naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag.

In een jaar tijd hebben is ons idee gegroeid en hebben we veel geleerd. Senioren vinden het fantastisch om mee te gaan, maar we moeten wel goed voor hen zorgen. Geen lange trappen, geen kou, goed vervoer en rust om op een ontspannen manier contact te kunnen maken met elkaar.

Elke wedstrijd nodigen wij eenzame senioren uit om met ons een wedstrijd te komen kijken. Senioren die niet zelfstandig naar het stadion kunnen komen, worden opgehaald en thuisgebracht. Onder het genot van een drankje kijken we samen de wedstrijd. Onze sky lounge zorgt voor een veilige en rustige omgeving waar men ook met elkaar kan kletsen.

We willen niemand buiten sluiten en dus vragen we geen eigen bijdrage aan onze gasten. We regelen dit vooraf door donaties te werven. Dankzij onze partner en vrienden hebben we al vele senioren blij kunnen maken. Draagt u ons doel ook een warm hart toe, kijk dan hier voor meer informatie.

Hoe ziet een seizoen eruit?

In een seizoen vinden circa 20 thuiswedstrijden (inclusief voorbereiding, competitie en bekerwedstrijden) van ADO Den Haag plaats. Het exacte aantal hangt af van de prestaties van ADO Den Haag.

Hoe ziet onze activiteit eruit?

Op wedstrijddagen zorgen wij dat senioren vanuit verpleeghuizen worden opgehaald en naar het stadion worden gebracht. Senioren die nog thuiswonen komen zelf naar het stadion als zij daartoe in staat zijn. Daar vindt de hoofdactiviteit plaats: Het gezamenlijk kijken van de voetbalwedstrijd. Wij zijn gedurende de hele middag of avond aanwezig en zorgen voor een drankje. We spreken ruim een uur voor het startsignaal af, zodat men zich rustig kan voorbereiden op de wedstrijd. Aan het einde van het uitje worden de senioren weer teruggebracht naar het verpleeghuis. Thuiswonende senioren gaan natuurlijk zelf weer naar huis. Wij ruimen op en gaan ons in de dagen erop weer richten op de volgende wedstrijd.Historie

 

Hoe zijn we gekomen tot deze stichting?

Eigenlijk is het idee ontstaan tijdens het zappen achter de tv. Gordon & Joling lieten zien in hun RTL programma hoeveel senioren eenzaam zijn. Al een aantal jaar gingen Johan B., Johan C., Robert, Roland en Jeroen samen naar ADO Den Haag. Een eenzame senior meenemen naar een wedstrijd leek een goede manier om iemand even terug midden in de maatschappij te brengen. In een behoefte om ook wat voor een goed doel te doen, is Jeroen naar ADO Den Haag gegaan om te kijken wat er mogelijk was. 

     

Onze eerste gast was een feit!

Na een aantal gesprekken met ADO Den Haag en Verpleeghuis WZH* bleek het mogelijk om iemand mee te nemen wanneer je vrijwilliger bent bij WZH. Zo gezegd, zo gedaan. En daar zaten we met onze eerste gast. Samen een broodje unox, een bakkie koffie en lekker ADO - Feyenoord kijken. Dit smaakte naar meer. In het seizoen 16/17 hebben we nog meerdere wedstrijden op deze manier bezocht. 
*WoonZorgcentra HaaglandenSamen in de eigen auto.

In het nieuwe seizoen 17/18 hebben we de lieve bedankbrieven en foto's gedeeld met ADO Den Haag. ADO Hielp ons voor het nieuwe seizoen enorm. We konden meerdere senioren meenemen zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Samen op pad met meerdere gasten per keer. Gewoon in de eigen auto van Johan B..Meerdere bussen nodig.

Binnen de verpleeghuizen werden steeds meer bewoners enthousiast. Ook bewoners die slechter ter been waren. Samen met WZH hebben we een aantal bussen geregeld die ons van en naar de wedstrijd konden brengen. 

 Samen met Beate van WZH.

Met onze beperkte kennis van de zorg, konden we het niet zonder onze counter partner bij WZH. Beate heeft ons vanaf dag 1 meegeholpen bij het selecteren van de senioren die geschikt waren om mee te gaan. We hebben samen gekeken hoe we het voor de senioren leuker en vertrouwder konden maken. Bijvoorbeeld door bij de start van het seizoen een borrel te organiseren, zodat de bewoners ons al eens konden ontmoeten. Toch best eng met die vreemde buurmannen!!! 

 De rolstoelplekken aan de andere kant van het stadion.

We hadden nog wel een uitdaging. Vakkie D heeft een hoge trap en die is toch wel steil. Voor mensen met een rollator of rolstoel zijn deze plaatsen helemaal geen optie. Na overleg met ADO Den Haag zijn met een aantal senioren in rolstoel verhuist naar de andere kant van het stadion. Daar zijn namelijk rolstoel plekken. Tot onze verbazing regelt ADO Den Haag ook nog een lunchpakketje voor mensen die daar zitten. Toch wel bijzonder. 

 Vanwege de kou in een sky lounge.

Toen het winterseizoen 17/18 aanbrak hadden we een nieuwe uitdaging. De temperatuur daalde aanzienlijk en onze gasten konden niet meer mee. De oplossing was er niet minder om. We hebben, in verband met de winterse kou, een aantal keer gebruik mogen maken van een leegstaande skylounge en dankzij onze partner Vegro en ADO Den Haag was dit de opstap richting een eigen sky lounge. Deze sky lounge biedt plek aan zo’n 18 deelnemers. Dit maakte ons initiatief vele malen groter. 

 

Het oprichten van een stichting.

Na de overweldigende steun van Vegro en ADO Den Haag werd het ons duidelijk dat we dit initiatief verder moesten laten groeien in de vorm van een stichting. Om zaken goed te kunnen regelen. Dit hebben we dan ook bij de notaris geregeld. Inmiddels hebben we steun van onze vrienden en onze partner en zijn we volop bezig met het vormgeven van de stichting en steeds weer de volgende wedstrijd.

Onze laatste avonturen zijn te vinden op de nieuwspagina. De komende evenementen zijn te vinden op de activiteitenpagina. Ook zijn er foto's van onze avonturen te vinden op social media of onze fotopagina.