Nieuws

Winterstop evenement 2018-2019
By: Amber Verspaget, Jeroen Workum
21 januari 2019
Amber, (speelster ADO Den Haag Vrouwen), Jop en Tim (studenten aan de Hogeschool Rotterdam) hebben in samenwerking met de stichting ‘Met Senioren naar ADO’ het evenement georganiseerd. 
Rond het middaguur kwamen de senioren vanuit de verzorgingstehuizen van WZH aan bij het stadion. Hier werden ze gastvrij ontvangen door het vlaggenteam van ADO en begeleid naar de skybox : 'Un momento d'ADO'. Lex Schoenmaker leidde een veelbelovende dag in met de quiz: petje op, petje af. Met een kleine aanpassing naar: vlag omhoog, vlag omlaag voor het juiste antwoord. Tijdens de quiz werden, met af en toe wat hulp, een hoop goede antwoorden gegeven en was er veel plezier. 
Nadat alle senioren als winnaar eindigden en de verdiende sjaal in ontvangst hadden genomen werden de senioren onder begeleiding naar het veld gebracht. Tijdens de opkomst galmde het lied ‘Oh oh Den Haag’ door de stadionspeakers. Er werd volop genoten door de senioren die het veld mochten betreden en enkele waren zelfs in staat om een balletje te trappen. Een genot om naar te kijken. De overige senioren hebben het museum bekeken, waar ook veel oude verhalen naar boven kwamen. 

Toen iedereen weer warm en wel aan de koffie en thee zat was het tijd voor de volgende activiteit: BINGO! Ruim een uur werd er aandachtig geluisterd, cijfers aangekruist en kwamen er meerdere winnaars naar voren om een prijs op te halen. Elke bingo was juist, op één na, een valse bingo. Dit resulteerde in het zingen van een liedje dat door de rest van de senioren werd aangemoedigd en ook werd meegezongen. 
Aan het eind van de middag konden de senioren plaatsnemen op de tribune om nog een klein stukje te kijken naar een oefenwedstrijd van de ADO vrouwen. Daar stonden een aantal speelsters op het veld stonden die een paar uur eerder nog tussen de senioren liepen om ze te begeleiden.
Rond 17.30 uur stonden de busjes klaar voor het transport van de senioren. Senioren die voldaan terug konden naar het verzorgingstehuis.
Kortom, een ontzettend toffe dag. Een dag met leuke activiteiten, heerlijke hapjes en drankjes en super begeleiding. Maar het belangrijkste: er werd onwijs genoten door de senioren, van de senioren en met de senioren!
Dank aan Amber, Jop en Tim voor de organisatie.
Dank aan de ADO Vrouwen voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de hulp.
Dank aan het vlaggenteam voor de hulp.
Dank aan Kavita Kesharie voor de foto's (1drphotography.com).