By: Jan van Driel
28 november 2019

Deze keer een verslag vanuit de ogen van een gast.

Op 23 november 2019 was ik één van de honderden senioren die een thuiswedstrijd mocht bijwonen vanuit de veilige en gezellige Skylounge 3.19 van het Car Jeans Stadion.

Sinds de oprichting in 2017 van de Stichting “met senioren naar ADO”kunnen senioren een wedstrijd bijwonen in het Car Jeans Stadion. Met enkele Zonnebloemgasten uit Benthuizen genoten we vandaag.

De auto kon direct voor de hoofdingang geparkeerd worden. Behulpzame medewerkers en beveiligers begeleidden mij naar de Skylounge, waar ik eerst van een “armband” werd voorzien.

In de voorbereiding op de wedstrijd tegen Willem II werd ik voorzien van een drankje, werden er op de stoelen fleecedekens neergelegd en werden de warmtestralers aangezet. Uiteindelijk waren er 22 genodigden aanwezig en kon de wedstrijd beginnen.

Deze begon moeizaam, op sommige momenten niet om aan te zien. Binnen 12 minuten stond ADO op achterstand. De eerste helft werd met een achterstand van 0 -2 afgesloten als gevolg van onnauwkeurigheid en nauwelijks inzet van de thuisploeg.

Tijdens de rust heb ik leuke gesprekken gevoerd met medewerkers van de Stichting.

Na de noodzakelijke peptalk begint ADO vol energie aan de tweede helft. ADO scoort 1-2 en het vuur kwam er weer in. Toch werd dat niet direct beloond, want Willem II scoorde opnieuw, 1 – 3. De wedstrijd leek aanvankelijk op een zeperd uit te draaien, toch werd die tegen de verwachting in afgesloten met een verdiend gelijkspel 3 – 3.

Ik heb erg genoten van de avond, niet alleen van de wedstrijd, maar ook om te ervaren dat de Stichting en haar medewerkers er alles aan doen om het de senioren naar de zin te maken. Ook hapjes en drankjes werden geserveerd.

Ik zag dolenthousiaste senioren en er vonden leuke gesprekken plaats. Ik ben de begeleiders en de Stichting dankbaar voor deze gezellige avond en zal zeker gebruik maken van een volgende uitnodiging.