Nieuws

Verslag ADO Den Haag – Willem II
By: Robert Beerthuijzen
03 juli 2019

ADO Den Haag heeft het seizoen 2018/2019 met een klinkende zege op Willem II afgesloten.

 

Niet alleen voor ADO was het een mooie wedstrijd, maar zeker ook voor de senioren (van WZH Transvaal, Schoorwijck en Prinsenhof) die ook nu weer in grote getalen onze skylounge bezochten. Wat een mooie wedstrijd hebben zij mogen aanschouwen.

 

ADO had het in eerste instantie erg lastig tegen de ploeg uit Tilburg. Willem II kreeg de beste kansen en kwam in de 15deminuut zelfs verdiend op voorsprong. Dik een kwartier later schoot de topscoorder Nasser El Khayati met een geplaatste bal ADO weer op gelijke hoogte. Dat was ook de ruststand. Vlak na rust maakte Willem II er al snel 1-2 van. En weer was het een kwartier wachten op de gelijkmaker. Het was uitgerekend Wilfried Kanon die de ommekeer in de wedstrijd bezorgde. Met een venijnig schot verdween de bal via de keeper in het doel.

 

In de 70steminuut moest de VAR er aan te pas komen vanwege een vermeende handsbal in het strafschopgebied van de Tilburgers. Martens die dit voorval eerst over het hoofd zag, oordeelde uiteindelijk ‘penalty’. Het was ook de 2dehandsbal voor de verdediger van Willem II en hij kon de kleedkamer op gaan zoeken. De bal ging op de stip en El Khayati schoot deze feilloos binnen: 3-2. Hierna ging de trein lopen bij ADO. Tomas Necid, Lex Immers en wederom Necid pikten hun goals mee, waarmee de eindstand 6-2 werd.

 

ADO kwam slechts drie goals tekort om de play-offs te halen voor een ticket om Europees voetbal. ADO eindigde nu als negende met evenveel punten als nummer 8 FC Groningen. Al met al was deze wedstrijd een mooie afsluiter van een toch wel wisselvallig seizoen. Begin augustus staat de start van het seizoen 2019/2020 gepland. We kijken er naar uit wat dat seizoen gaat opleveren. Cheers!