Nieuws

Verslag ADO Den Haag - VVV Venlo
By: Robert Beerthuijzen
24 januari 2019

Zaterdag 19 januari om 19.45 uur stond de eerste thuiswedstrijd van 2019 op het programma en wel tegen VVV uit Venlo. Met een 3-0 uitoverwinning bij Willem II en het 2-2 gelijkspel thuis tegen Feyenoord sloot ADO 2018 goed af. Maar de laatste thuisoverwinning dateert alweer van 21 oktober; tegen Groningen werd het toen 1-0. Onder de ruim 10.000 toeschouwers waren ook een 50-tal supporters uit het zuiden meegereisd om de club van oud ADO Den Haag trainer Maurice Steijn aan te moedigen. Bijna naast het uitvak zaten een ring hoger ruim 20 senioren klaar om hun ADO aan te moedigen. Maar voordat zij plaats gingen nemen op de tribune werd eerst in de lounge nog een ADO-mok koffie of thee gedronken en werden gesponsorde bonbons uitgedeeld. Aan de gezichten viel af te lezen dat de heren en dames er zin en vertrouwen in hadden. Nu, 3 maanden naar de laatste thuisoverwinning, moest het dan maar gebeuren.

ADO kwam goed uit de startblokken en met af en toe sprankelend voetbal beloofde het een mooie avond te gaan worden. Na een paar goede kansen was het uiteindelijk Becker die ADO in de 13deminuut op een 1-0 voorsprong zette. ADO bleef aandringen, maar vergat te scoren. En wat dan meestal in dit soort situaties gebeurt, gebeurde dan ook: geheel tegen de verhouding in scoorde Joosten voor VVV de 1-1. Vijf minuten na rust scoorde diezelfde Joosten de 1-2 voor VVV. De ploeg uit Jocus Riek – zoals Venlo in de carnavalstijd wordt genoemd – veerde op en dreigde ADO te gaan overlopen. Maar daar stak Erik Falkenburg in de 60steminuut een stokje voor door de 2-2 binnen te schieten. ADO herpakte zich en zag 3 punten in het vooruitzicht, totdat de Video Assistant Referee (VAR) tien minuten voor tijd ingreep. Robert Zwinkels had op het been van de tegenstander gestaan en scheidsrechter Manschot bestrafte dat met rood voor de keeper en een strafschop: 2-3.

In de slotminuten van de 7 minuten extra tijd werd het uit een counter ook nog 2-4, een formaliteit.

ADO staat in thuiswedstrijden nu al drie maanden droog. Het wordt nu eens tijd dat ook thuis onze senioren worden getrakteerd op een overwinning worden, zodat ook zij eens met een nog beter gevoel naar huis kunnen gaan. Wellicht gebeurt dat de eerstvolgende thuiswedstrijd. Die is op zondag 3 februari om 16.45 uur tegen Heracles.