Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Twente
By: Robert Beerthuijzen
07 december 2019

Soms heb je van die avonden, dat je het gevoel hebt dat het gaat lukken. Zo’n gevoel had iedereen ook deze vanavond, de wedstrijd tegen FC Twente. Dat gevoel werd voornamelijk aangewakkerd door de aanwezige senioren die één voor één positief gestemd waren. ADO had een onrustige week achter de rug door het vertrek van trainer Fons Groenendijk. Het betekende de eerste wedstrijd van ADO onder leiding van Dirk Heesen. En vaak genoeg komt het voor dat een wisseling van trainers voor een positief resultaat zorgt. Wie ADO ook nog een hart onder de riem kwam steken was baltovenaar Nasser El Khayati, die voor de aftrap officieel afscheid nam.

ADO Den Haag begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar dat leverde echter geen kansen op. Twente keek niet toe, maar werd ook niet gevaarlijk tot het moment dat de Japanse aanvaller vlak voor rust uitbrak, maar deze uiteindelijk verprutste. Aan het begin van de 2de helft kreeg Twente opnieuw een kans, maar deze bal kwam door goed keeperswerk in de handen van Koopmans terecht. Dit was de eerste echt goede kans van de wedstrijd en had ADO op een 0-1 achterstand kunnen zetten. ADO hoefde dus niet weer in de achtervolging, maar bleef wel geloven in de overwinning. Vol goede moed ging ADO op zoek naar de 1-0, maar Twente kwam niet in de problemen. Michiel Kramer kwam er nog in voor Necid. In het Haagse kwartiertje kreeg Michiel twee momenten om ADO aan drie punten te helpen. Het eerste schot werd gestopt door de Twente keeper. De tweede – vlak voor tijd – leverde een hachelijk moment op. Weer was het Kramer die alle energie in zijn schot had gestopt, echter belandde de bal op het gezicht van Danny Bakker, die even neer ging.

De bal wilde er ook gewoon niet in, het bleef een bloedeloze 0-0. Even was er het verlangen naar Nasser, die ADO met zijn creativiteit aan overwinningen heeft geholpen. Nu maar afwachten wat de toekomst gaat brengen.