Nieuws

Verslag ADO Den Haag – PSV Eindhoven
By: Robert Beerthuijzen
18 september 2018

Een historische avond………om niet te vergeten

Zaterdagavond 15 september om 18.30 uur stond de eerste topper van het seizoen 2018/2019 op het programma, die tegen de club uit de lichtstad: PSV Eindhoven. Een uitverkocht huis, Cesar Zuiderwijk (wel of niet in de hoedanigheid van Storky) die de boel warm drumde en natuurlijk enthousiaste senioren, die toch best wel een beetje zenuwachtig waren. Onder het genot van een bakje koffie of thee met overheerlijke roomboterkoekjes werd in de lounge alvast vooruitgeblikt op de wedstrijd. Velen waren ervan overtuigd dat ADO toch minimaal een puntje kon behalen, volgens sommigen zat er zelfs een overwinning in. Da’s altijd weer leuk van de senioren, dat zij vaak met een positief gevoel naar de wedstrijd komen. En dan is het natuurlijk maar hopen dat die positieve verwachting op het veld bewaarheid wordt.

   

Nadat iedereen op zijn/haar stoeltje had plaatsgenomen en ADO in zijn favoriete 4-3-3 formatie op het veld klaar stond voor de derde tornado van het seizoen, floot Bas Nijhuis voor de aftrap.

 

Overall gezien was de eerste helft niet echt om over naar huis te schrijven. Bij ADO leek het wel of het Sinterklaasavond was, want tot twee keer toe scoorde PSV door kadootjes van ADO: 0-2 bij rust.

In de 10deminuut van de tweede helft kreeg ADO – na het zien van de VAR-beelden – een strafschop tegen: 0-3. En toch bleven de supporters erin geloven en moedigden ze hun club aan niet bij de pakken neer te gaan zitten.

  

Maar nog vóór het Haags Kwartietje überhaupt was aangebroken, schoot PSV er nog twee in en deed daarmee definitief de deur op slot. In de slotminuten scoorde PSV nog twee keer en was deze – helaas negatieve – historische avond een feit: 0-7. Deze uitslag was namelijk een evenaring van de grootste thuisnederlaag ooit voor ADO, want in 1976 werd met 1-8 verloren van Feyenoord.

Ondanks deze nederlaag bleef de stemming onder de senioren goed en keken ze terug op een gezellige en geslaagde avond. Een avond om nooit meer te vergeten. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 6 oktober om 18.30 uur. Dan speelt ADO tegen Groningen.