Nieuws

Verslag ADO Den Haag - PEC Zwolle
By: Robert Beerthuijzen
21 februari 2019

ADO opende vrijdagavond 15 februari de 22stecompetitieronde tegen het onder Jaap Stam nog ongeslagen PEC Zwolle. De driepunter tegen Heracles gaven de Haagse supporters kennelijk vertrouwen, want met ruim 12.000 toeschouwers was het Cars Jeans Stadion voor een vrijdagavond goed gevuld. Want ook nu was het weer erg belangrijk om de drie punten binnen te halen en moesten we als één blok achter ons cluppie gaan staan.

Ook alle zitplaatsen in Skylounge 3.19 waren tot de nok toe gevuld, waardoor de bestuursleden noodgedwongen de wedstrijd staand moesten volgen (hahaha). Onder de senioren waren weer een aantal bekende gezichten waar te nemen. Naast deze bekende gezichten waren er nog senioren van WZH Prinsenhof, Schoorwijck en de Strijp uitgenodigd. Ook waren een aantal bekende senioren in de omgeving meegevraagd.

Scheidsrechter Kooij floot om 20.00 uur voor de aftrap. ADO liet zich meteen terugdringen op eigen helft, wat de burger niet echt moed gaf. Zwinkels verrichtte een aantal goede reddingen en hield daarmee zijn doel schoon. ADO had verder echt niets in te brengen, tot de 45steminuut. Troupée ging op aangeven van Immers richting het Zwolse doel en lepelde de bal over de keeper van PEC. Een ‘bewussie’ of niet, op die manier de rust ingaan is toch ‘lekkâh’.

In de tweede helft werd het spel van ADO er niet beter op, sterker nog, ze gingen nog verdedigender spelen en lieten PEC het spel maken. Kennelijk gokten ze op een counter, maar ook die kwam er niet. Alleen Neçid schoot de bal een keer voorlangs, wat het enige wapenfeit van ADO in de tweede helft was. Wat nog enigszins voor wat opschudding zorgde was het opstootje waarbij Becker betrokken was: het leverde hem een gele kaart op en voor zijn directe tegenstander de tweede gele kaart, dus rood.

Op deze manier pakte ADO drie belangrijke punten en raakte Stam zijn ongeslagen status als trainer van PEC kwijt. ADO steeg door de winst naar de 10deplek, maar is slechts 3 punten verwijderd van de 15destek.

 

 

Voor de senioren zal het allemaal een worst geweest zijn, want ook nu hebben zij weer in een volle bak genoten van een avondje uit. En over een volle bak gesproken. De volgende wedstrijd staat zondag 24 februari om 12.15 uur alweer op het programma, dan zal ADO volle bak moeten gaan tegen Ajax en moeten ze bewijzen dat ze uit het goede Haagse hout zijn gesneden.