Nieuws

Avondje NAC
By: Robert Beerthuijzen
31 oktober 2018

ADO speelde afgelopen zaterdag – de laatste zaterdag van de zomertijd – de altijd lastige wedstrijd tegen NAC Breda. Ook dit keer was de skylounge weer goed gevuld met senioren uit de regio. Natuurlijk was WZH vertegenwoordigd. Dit keer door WZH Prinsenhof en WZH de Strijp. Voor het eerst waren er ook senioren en begeleiders aanwezig vanuit Florence (Mariahoeve). Het is altijd weer een fantastisch gezicht om te zien hoe deze mensen bij aankomst al aan het genieten zijn. En dan moet het stadion nog vollopen en de wedstrijd beginnen. Er zat zelfs een supporter van Feyenoord tussen, maar hij beloofde deze avond voor ADO te zijn.

  

Nadat de senioren naar hun zitplaats op de verwarmde tribune waren gebracht (de terrasverwarming werd – nog voordat de winter(tijd) zijn intrede had gedaan – op de proef gesteld) en voorzien waren van een vers kopje koffie of thee kon arbiter Van Boekel fluiten voor de aftrap.

   

Dan de wedstrijd. We waren allemaal goed gemutst en vol vertrouwen in een overwinning van ADO. In de eerste tien minuten waren ze aftastend en dichtbij de zestien meter kwamen beide teams niet. Maar een eerste goede kans van NAC in de 12deminuut leidde direct tot een doelpunt: 0-1.

  

Maar ADO heeft vaker achter gestaan en met nog 70 minuten te gaan hadden we nog het volste vertrouwen in een overwinning. Dit vertrouwen werd 4 minuten later door baltovenaar Khayati ingevuld met een mooi geplaatst schot: 1-1.

   

En nu was het wachten op een vervolg. Maar een vrije trap van Khayati eindigde op de lat en een vrije kopkans van Immers leverde ook niets op. ADO had veel energie verspeeld en hielp NAC op die manier aan hun eerste punt in een uitwedstrijd. Van ‘een avondje NAC’ kan kennelijk ook sprake zijn bij een thuiswedstrijd.

  

Maar het kon de senioren niet deren, zij hebben weer heerlijk genoten van een avondje uit. Iedereen was na afloop dankbaar dat ze er warmpjes bij hebben gezeten met hapjes en drankjes en dat ze met z’n allen plezier hadden in een mooie ambiance.

 

De volgende thuiswedstrijd is tegen AZ Alkmaar op zaterdag 11 november om 14.30 uur.