25 februari 2022

Verslag ADO Den Haag – MVV Maastricht

Weer publiek, weer geen winst!

Vrijdagavond 11 februari stond de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. Gezien de stand van dat moment moest dat voor de Geelgroenen ‘geen enkel probleem’ zijn. Dit waren ook de woorden van Bert van Marwijk en Mark van Bommel die we op weg naar de skylounge tegenkwamen. En dat zijn toch mensen met kennis en ervaring.

Onze bezoekers van de skylounge – senioren van Florence Den Haag en omstreken – werden in een imposante bus voor de hoofdingang van het stadion afgezet en waren ruim op tijd voor aanvang van de wedstrijd binnen. Altijd weer leuk om te zien wat een indruk een stadion op mensen maakt, want een uur voor aanvang van de wedstrijd gingen sommigen al op de tribune plaatsnemen. In ieder geval zat iedereen ruim op tijd en met goede moed op hun comfortabele zitplaats.

ADO had deze avond niet de sterkste elf kunnen opstellen. Breinburg, Steijn en Elia ontbraken, waardoor Brood met een alternatief uit de hoge hoed kwam. Het begin was veelbelovend met een paar kleine mogelijkheden, maar de Zuiderlingen konden soms vrij gemakkelijk door de linies heen manoeuvreren. En dat resulteerde nog voor de rust dat ADO twee doelpunten om zijn oren kreeg. Alleen Thomas Verheydt was met een kopkans in de buurt van een doelpunt.

De tweede helft begon veelbelovend voor de Geelgroenen. In de 46ste minuut kopte Verheydt nu wel raak en de aanwezige fans gingen er weer eens goed voor zitten. Maar dat was van korte duur, want  nog geen 3 minuten later het alweer raak was voor de Maastrichtenaren en liep ADO weer achter de feiten aan. In het Haags kwartiertje maakte Van Mill nog wel de 2-3. In blessuretijd was Samy Bourard nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde op de lat.

De ploeg van Ruud Brood wist dus weer niet – in hun tweede wedstrijd met publiek – de toeschouwers en zichzelf te imponeren. Hopelijk zal dat in de volgende thuiswedstrijd op 25 februari tegen Telstar wel het geval zijn.

Onze bezoekers van Florence hebben het in ieder geval wel naar hun zin gehad en daarom is het toch allemaal te doen, ondanks dat het zuur blijft dat ADO niet de drie punten heeft gepakt.