Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Heerenveen
By: Robert Beerthuijzen
23 maart 2019

ADO speelde op 9 maart de avondwedstrijd tegen SC Heerenveen. Vooraf zou het voor ADO op papier te doen moeten zijn om 3 punten in de wacht te slepen. Zo dachten de senioren (deze keer vanuit WZH (locaties het Anker, Prinsenhof, Rustoord, Oosterheem en mantelzorg) en van Florence Steenvoorde) er ook zo over, want bij binnenkomst in de sky lounge was iedereen opperbest gestemd en positief over het resultaat. Verhalen vlogen weer over en weer over de tafel en herinneringen werden gedeeld; zeg maar Veronica Inside, maar dan 50 jaar geleden. Vraag die hierbij opkomt is of de memorabele 8-2 overwinning op het Heerenveen van Abe Lenstra ook onderwerp van gesprek is geweest.

Om exact 19.45 uur fluit scheidsrechter Martens voor de aftrap. ADO kwam sterk uit de startblokken en creëerde meerdere mogelijkheden via Immers en Necid. En zoals zo vaak gebeurd viel het doelpunt aan de andere kant. De van te voren gevreesde Vlap scoorde 0-1. Het stormoffensief van ADO verstompte en de spelers leken van slag te zijn. ADO mocht zelfs blij zijn dat het maar met 0-1 de rust inging. In de 64steminuut kwam ADO dankzij een kopbal Necid weer langszij, maar 4 minuten later was het weer Vlap die de 1-2 aantekende na geklungel in de Haagse defensie. ADO probeerde nog via voornamelijk Tommie Beugelsdijk tot scoren te komen, maar ADO vormde geen echt gevaar meer voor Heerenveen. In blessuretijd scoorde Heerenveen nog 1-3 en was het duel beslist. ADO kreeg nog wel een penalty, die werd benut door Nasser El Khayati. Maar daar bleef het ook bij en verloor ADO weer een thuiswedstrijd.

Over de gehele wedstrijd gezien leek het wel of de spelers van ADO figuranten waren in een niet slechte film. Dat in tegenstelling tot de senioren, die altijd de hoofdrol spelen bij de thuiswedstrijden van ADO Den Haag.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 30 maart om 18.30 uur. Dan speelt ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion tegen Vitesse uit Arnhem.