Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Heerenveen
By: Robert Beerthuijzen
23 november 2019

Zondag 3 november had de KNVB de dinerwedstrijd op het programma gezet voor ADO Den Haag tegen SC Heerenveen. Deze wedstrijd was het T-Zorg, het ouderenfonds en WZH die met senioren en begeleiders de stoelen van de skylounge gingen bezetten en de wedstrijd gingen aanschouwen.

Veel senioren waren voor het eerst in het Cars Jeans Stadion, maar het was niet de eerste wedstrijd van ADO die zij ooit bezochten. De meesten kwamen nog uit de tijd van het Zuiderpark, op een enkeling na. Eén vrouw vertelde dat ze ook in het Cars Jeans Stadion vaak met haar man kwam en nu alleen was. Aan haar zag je dat er veel door haar heen ging en ontroerd was.

Dan de wedstrijd. Meestal is er zo’n voorgevoel dat het moet gaan lukken en dat er 3 punten gepakt worden. Die avond was dat gevoel er ook. Door de senioren wordt dat gevoel vaak uitgedrukt met: ‘We gaan 3 punten pakken, het wordt 3-1, ADO gaat winnen’ zijn dan de welbekende uitspraken.

Scheidsrechter Sander van der Eijk floot om 16.45 uur voor de aftrap. Het regende pijpenstelen en ADO kwam goed uit de startblokken door de Friezen onder druk te zetten, maar in de eerste helft zorgde dat niet voor gevaar voor het Heerenveense doel. Maar ook de Friezen zorgden voor gevaar maar het was keeper Koopmans die ADO redde.

In de tweede helft zette ADO een tandje erbij, wat in de 60ste minuut resulteerde in een doelpunt uit een penalty. Summerville passeerde bij een uitbraak een paar Heerenveen-verdedigers en werd neergehaald. Michiel Kramer schoot de strafschop via de paal binnen. Na deze 1-0 kreeg Erik Falkenburg nog een dot van een kans, maar schoot hoog over. Ook Summerville kreeg nog een grote kans maar miste. Daarna ging Heerenveen gas geven en ging ook het ook vol in de aanval wat mogelijkheden voor beide doelen opleverde. Echter een paar minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd scoorde Heerenveen met een kopbal de gelijkmaker men blokkeerde zodoende de winst voor ADO. Het was het eerste gelijkspel geboekt voor ADO van dit seizoen.