Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Groningen
By: Robert Beerthuijzen
14 december 2019

Zaterdag 14 december speelde ADO om 18.30 uur zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar 2019 tegen FC Groningen, de club waarvan oud ADO speler Danny Buijs trainer is. Nog voordat de wedstrijd begon was het al een rumoerige tijd binnen ADO. Alfons Groenendijk was begin die maand al opgestapt en Dirk Heesen had zijn plaats overgenomen. Wat er ook gebeurd binnen het Cars Jeans Stadion, voor de senioren maakt het niets uit zolang zij maar uit kunnen kijken naar een avondje uit. Ook nu weer was de Skylounge van de senioren (www.metseniorennaarado.nl) weer goed gevuld. Twintig van hen maakten deel uit van het totaal van ruim 11.000 toeschouwers die deze avond aanwezig waren. Onder hen kwam Kees Jansma ook nog even een bezoekje brengen. En voor wie dit nog nooit van dichtbij heeft meegemaakt: de senioren gaan los. Net zoals de voetballers die – wanneer zij binnen de lijnen stappen – ineens een ander karakter vertonen.

Dan de wedstrijd. ADO had de mogelijkheid om deze wedstrijd te winnen en dat moest ook, wat bij menigeen bekend was. Maar met dit in het achterhoofd was het eerlijk gezegd armoe troef. In de 20ste minuut waren het de Groningers die op voorsprong kwamen: 0-1. De sfeer in het Cars Jeans Stadion Zuid-Holland werd er niet gezelliger op. Tot voor rust toen Necid raakt schoot op aangeven van Beugelsdijk: 1-1.

In de tweede helft kwam de Groningse formatie met 10 man te staan, een uitgelezen mogelijkheid voor ADO om voor de drie punten te gaan. Maar zelfs tegen een man minder wist ADO geen vuist te maken en te scoren. Een kwartier voor tijd begon iedere Haagse supporter uit volle borst het klassieke Haags Kwartiertje te zingen, maar het bleef ondanks kansen voor Falkenburg en Dion Malone, bij een bloedeloos gelijkspel. Nu maar hopen dat 2020 meer gaat brengen.