Nieuws

Verslag ADO Den Haag – Feyenoord
By: Robert Beerthuijzen
01 januari 2019

Zondagmiddag 23 december om 14.30 uur (lekker ouderwets) stond de topper ADO – Feyenoord op het programma. Althans voor ADO-begrippen is het een topper, want als je als ADO-zijnde dertiende staat en Feyenoord op de derde plek kun je nauwelijks van een topper spreken. Maar de wedstrijd ansich staat altijd te boek als beladen, strijd en fantastische supporters. Ook ‘onze eigen supporters’ waren natuurlijk weer van de partij.

De senioren van WZH Rustoord en Leilinde werden bij binnenkomst verrast met een skylounge in kerstsferen, met mooi gedekte tafels en een heuse kerstboom. Zij konden genieten van kerststol, broodjes, koffie, thee, melk en ‘champagne’ met Bing Crosby op de achtergrond, die altijd maar blijft dromen van een witte kerst.

Zou de laatste wedstrijd van dit jaar net zo spectaculair worden als de gezelligheid in de lounge? ADO liet zich zeker in het begin van de wedstrijd de kaas niet van het brood eten. Sterker nog, na amper drie minuten spelen was het balkunstenaar Abenasser El Khayati die ADO met een vrije trap in de kruising ADO op een 1-0 voorsprong bracht. Daarna kreeg ADO nog een aantal mogelijkheden, maar verzuimde dat het na 40 minuten spelen met 3-0 voorstond. De Rotterdammers waren sterker en zij scoorden vlak voor rust de 1-1 via Berghuis.

Ook na rust speelde ADO goed, maar was Feyenoord sterker wat in de 68steminuut resulteerde in een doelpunt door Larsson, 1-2. Maar ADO bleef onverzettelijk en bleef aandringen op de gelijkmaker. Beugelsdijk werd in het strafschopgebied tegen de vlakte gewerkt door Nieuwkoop. Eerst beoordeelde scheidsrechter Blom dat het een vrij trap was, maar na het bekijken van de VAR-beelden werd het toch nog een penalty. Nieuwkoop kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood, en moest het veld verlaten. Khayati had inmiddels de bal opgeëist voor de penalty en ook deze bal schoot het feilloos binnen in de rechterbovenhoek. ADO zette nog wel aan, maar er zat niet meer in. Overall gezien was de puntenverdeling verdiend. Als ADO deze inzet en ook soms met mooi voetbal voortzet dan lonkt de zevende plek van vorig jaar weer.

Ook onze senioren hebben genoten van een heerlijk ouderwets middagje voetbal, het was een mooie afsluiter van het jaar. Dat de senioren heerlijk hebben kunnen genieten was mede dankzij de inzet van Bianca (de vrouw van Roland), die de plek van Johan C. opvulde.

Ook een woord van dank aan Daan (de vader van Peter), die de vrijwilligers in het zonnetje zette met mooie woorden en een aandenken.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 januari om 19.45 uur.