Nieuws

Verslag ADO Den Haag - FC Utrecht
By: Robert Beerthuijzen
17 april 2019

Zaterdag 6 april stond er weer een dinerwedstrijd (18.30 uur) op het programma en wel die tegen FC Utrecht. De Domstedelingen hadden een goede serie achter de rug en stonden op vier punten van de nummer 4 Feyenoord. Voor ADO was de stand precies het tegenovergestelde, die stonden voor aanvang van de wedstrijd op vier punten van de nacompetitie. Voor beide ploegen gold dus het devies ‘winnen’.

Ook nu weer was de skylounge goed gevuld, op een paar stoelen na een ‘uitverkocht’ huis. Naast een aantal bekende senioren uit de omgeving (WZH Rustoord en Leilinde) hadden ook supporters van FC Utrecht een plekje gekregen op de seniorentribune. Daarnaast werden we ook nog blij verrast door het bezoek van Frans van Seumeren (eigenaar van FC Utrecht), die geïnteresseerd was in de opzet van de stichting ‘Met senioren naar ADO’ en de organisatie rondom de skylounge. Nadat iedereen genoten had van zijn/haar drankje en hapje was het tijd voor de wedstrijd.

Scheidrechter Lindhout leidde de wedstrijd en blies om exact 18.30 uur af voor het cruciale duel. Beugelsdijk en Immers hadden immers de week ervoor uitgesproken dat ADO niet zal degraderen. Kortom, de Haagse messen waren geslepen. Van begin af aan zette ADO de Utrechters onder druk wat in de 11deminuut resulteerde in een doelpunt van Immers. Hij reageerde attent op een rebound: 1-0. Na dit doelpunt was het FC Utrecht die druk zette en kans na kans kreeg, maar gescoord werd er niet. Dat kwam ze duur te staan, want in de 36steminuut was het Meijers die net binnen de zestien de bal met z’n mindere rechtervoet de bal in de verre hoek schoot: 2-0. Utrecht mocht weer vanaf de middenstip beginnen, maar verloor direct de bal weer aan de Groengelen. Op aangeven van El Khayati kon Bakker de bal simpel het doel inschuiven: 3-0. Het Cars Jeans Stadion schudde op zijn grondvesten, want deze voorsprong kon niet meer uit handen worden gegeven.

Zoals verwacht ging ADO in de tweede helft wat meer achteroverleunen en kon Utrecht wat meer opkomen. Maar scoren deed de club van Dick Advocaat niet, waardoor het lang 3-0 bleef. In de 83steminuut was het echter Neçid die op aangeven van El Khayati de 4-0 kon binnen koppen. En in de slotminuut was het Immers die het feestje compleet maakte door de 5-0 binnen te werken.

Het is een tijd geleden dat ADO zijn supporters heeft getrakteerd op zo’n mooie pot met veel doelpunten. En nu maar hopen dat deze trend zich voortzet en iedereen zich kan verheugen op een nieuw seizoen op het hoogste voetbalplatform in Nederland.