Nieuws

Verslag ADO Den Haag - FC Utrecht
By: Robert Beerthuijzen
14 augustus 2019

Zondagmiddag 4 augustus was het weer zover: ADO Den Haag speelde de eerste (thuis)wedstrijd van het eredivisieseizoen 2019/2020. Tegenstander was FC Utrecht, die sinds dit seizoen onder leiding staat van de oud-trainer van ADO Den Haag John van den Brom.

Ondanks de vakantieperiode was het stadion goed gevuld met bijna 11.000 toeschouwers. Ook de skylounge was weer prima bezet met senioren van de WZH-locaties Transvaal en Hoge veld. Ook de Stichting Seniorenstudent (www.stichtingseniorenstudent.nl) was met twee personen – Cees (80 jaar) en zijn maatje Ruud (23) – aanwezig. Het was weer fantastisch te zien hoe iedereen voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd gezellig met elkaar in gesprek is. Een hapje en een drankje ontbraken daarbij natuurlijk niet, zeker niet gezien het feit dat het een dinerwedstijd betrof.

Dan de wedstrijd. Het eerste half uur was enerverend en ging het spel in het Cars Jeans Stadion op en neer. In de 21steminuut was het Aaron Meijers die de score voor ADO opende. Met een fraaie vrije trap plaatste hij de bal in de linkerbovenhoek: 1-0. Nog voor het eerste half uur verstreken was scoorde ADO nog een keer. Via een hoekschop van Aaron Meijers kopte Erik Falkenburg de bal binnen: 2-0. Een droomstart dus voor ADO, maar nog voor rust scoorden de Domstedelingen twee maal. Het eerste doelpunt was een ‘flipperkastgoal’, die uiteindelijk op naam kwam van keeper Zwinkels: 2-1. Het tweede doelpunt van FC Utrecht was een intikkertje van Kerk: 2-2.

Na rust leek het wel of ADO de klap van de eerste helft niet te boven was gekomen. Utrecht ging frivoler spelen wat in de 52steminuut een doelpunt opleverde. Via het hoofd van Lex Immers viel de bal binnen: 2-3. Tien minuten later gooide de Domstedelingen de deur helemaal in het slot door de 2-4 aan te tekenen. Utrecht gaf die voorsprong niet meer uit handen en ADO ging zonder punten de kleedkamer in.

Nu maar hopen dat de volgende thuiswedstrijd in winst omgezet kan worden. Die wedstrijd is op zaterdag 17 augustus om 18.30 uur tegen Sparta Rotterdam.