Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Excelsior
By: Robert Beerthuijzen
15 mei 2019

Donderdagavond 25 april moest ADO Den Haag het tijdens het avondeten (18.30 uur) opnemen tegen Excelsior. Op deze onschappelijke tijd voor een doordeweekse voetbalwedstrijd vonden toch ruim 13.000 mensen de weg naar het stadion. Natuurlijk was er voor ADO alles aan gelegen zich die avond veilig te spelen voor weer een nieuw seizoen in de eredivisie. Naast dat het spannend was voor de spelers van ADO, was het ook een spannende avond voor de stichting. Na maanden van voorbereidingen stond de benefietavond op het programma en had de stichting twee skylounges tot zijn beschikking. Naast de eigen lounge had de Rabobank hun lounge ter beschikking gesteld, waar deze avond de senioren (WZH Sammersbrug, WZH-thuiszorg en WZH Transvaal) werden ondergebracht. En in onze eigen skylounge werden de ‘sponsoren’ verwelkomd en konden zij zien op welke manier de stichting invulling geeft aan hun initiatief.

En dan de wedstrijd, want daar draait het tenslotte allemaal om voor de spelers, maar zeker ook voor het uitje van de senioren. Excelsior kwam met knikkende knieën naar het Cars Jeans Stadion, omdat in de heenwedstrijd Nasser El Khayati er voor ADO vier inschoot en zodoende met 2-4 won. En daarnaast verkeerde Excelsior voor deze wedstrijd ook al niet in een al te beste vorm. Excelsior was dus gewaarschuwd, maar daar leek het in de beginfase niet op. El Khayati opende namelijk al na twee minuten de score. De bezoekers lette niet op en El Khayati werkte een voorzet van Becker diagonaal in het doel: 1-0.

Tien minuten later was het raak voor het voor het doel van ADO. Allereerst probeerde Messaoud het met een kopbal, die door Zwinkels tot hoekschop werd verwerkt. Uit die hoekschop scoorde de vrijstaande Fortes: 1-1. Excelsior kreeg een boost en werd sterker, maar vergat te scoren. Tegen de verhouding in scoorde ADO wel. In de 28steminuut was het Bakker die op aangeven van Goossens raak kopte.

In de tweede helft hield het aantal kansen van beide kanten niet over. Uiteindelijk kreeg Excelsior in de 72steminuut de nekslag, doordat Becker zijn schot van richting zag veranderen en in het doel zag vliegen: 3-1. Excelsior geloofde er niet meer in en liet de koppies hangen.

Overall gezien was het voor de benefiet een zeer geslaagde avond met dank aan alle vrijwilligers en vrienden die de stichting een warm hart toe dragen. De volgende thuiswedstrijd is op woensdag 15 mei om 19.30 uur tegen Willem II.