Verslag ADO Den Haag - De Graafschap
By: Robert Beerthuijzen
20 december 2018

Zaterdagavond 8 december speelde ADO Den Haag in een winderig en nat Cars Jeans Stadion tegen De Graafschap. Die avond moest blijken of Sinterklaas nog wat surprises had achtergelaten. Onder de 11.000 toeschouwers waren een 20-tal senioren in de skylounge verwelkomd. Onder hen een aantal oude bekenden van het eerste uur. Naast de oude bekenden waren ook senioren van T-zorg en WZH aanwezig. Verder waren er twee studenten van de Rotterdamse Hogeschool aanwezig die een stageopdracht uitvoeren en ons winterstop event gaan organiseren.

Nadat iedereen een lekker bakje koffie of thee had gedronken werden ze onder begeleiding van vrijwilligers naar hun plek op de tribune gebracht. Met verrekijkers en mobiele camera’s in de aanslag kon de wedstrijd beginnen. Scheidsrechter Bax floot om 20.45 uur voor de aftrap. Becker stond weer in de basis en Falkenburg mocht het vanaf het begin proberen als spits in plaats van Necid. Maar al gauw dat ADO moest opboksen tegen de taaie Superboeren, die continu een ‘handbalmuur’ opwierpen om ADO af te stoppen. Het spel werd gaandeweg armoediger en was niet om aan te zien. De enige kans van de wedstrijd was voor Elson Hooi, die vlak na rust stuitte op de voet van de Doetinchemse keeper. Ook de rest van de wedstrijd bleek dat Sinterklaas geen surprises had achtergelaten en prijkte na 90 minuten een bloedeloze 0 – 0 op het scorebord.

Maar zoals zo vaak het geval is bij dit soort wedstrijden: de senioren hebben het weer prima naar hun zin gehad en hadden zowel tijdens als na de wedstrijd lovende woorden dat zij deel mochten uitmaken van een heerlijk avondje. Een speciale dank gaat ook nu weer uit naar onze ‘vaste’ vrijwilliger Koos, die de bar op een fantastische wijze draaiende heeft gehouden. Ook een woord van dank aan de studenten.

De volgende wedstrijd is op zondag 23 december om 14.30 uur tegen Feijenoord.

Foto’s zijn van Roos Pierson en NFP/ Pieter Magielsen Fotografie.