Nieuws

Verslag ADO Den Haag - De graafschap
By: Robert Beerthuijzen
09 februari 2022

Zondag 30 januari was het eindelijk weer eens zover, er mocht weer publiek het stadion in. De laatste keer dat dat mocht was op 22 oktober vorig jaar toen ADO in het Cars Jeans Stadion tegen Excelsior (0-2) speelde. Nu was het stadion conform de getroffen maatregelen nog niet eens voor een derde gevuld. Maar dat deerde de bezoekers (vanuit Florence Loosduinen en een aantal losse gasten) van onze skylounge ‘Met senioren naar ADO’ niet. Zij konden weer gaan genieten van een ‘live’ voetbalwedstrijd.  Nou, genieten is een groot woord, want veel spektakel kregen de toeschouwers niet voorgeschoteld. De wedstrijd tegen de Superboeren eindigde in 0-0, wat twee verliespunten opleverde voor de Geelgroenen.

Naast een paar schamele mogelijkheden tot scoren, waren er eigenlijk alleen maar dieptepunten. Eljero Elia werd met een brancard afgevoerd – naar later bleek met gescheurde enkelbanden – en komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Niet veel later werd ook Gregor Breinburg gewisseld vanwege een blessure.

ADO had veel veldoverwicht, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Alleen Ricardo Kishna had met het hoofd kunnen scoren, maar kopte over. Daarnaast waren er nog kansjes voor Verheijdt en Bourard, maar de bal werd geblokt door de keeper van De Graafschap.

ADO schoot met dit gelijkspel niet veel op, sterker de afstand met de nummers 1 en 2 nam alleen maar toe. Nu maar hopen dat de volgende thuiswedstrijd tegen MVV (vrijdagavond 11 februari) meer spektakel oplevert en natuurlijk 3 punten voor ADO.