Nieuws

Verslag ADO Den Haag - AZ
By: Robert Beerthuijzen
24 november 2018

Senioren de grote winnaar

Het zou een spannende dag worden, die zondag de 11denovember. Niet alleen voor de spelers van ADO Den Haag, die het op moesten nemen tegen AZ Alkmaar. Bij winst zou ADO gelijkkomen met AZ en stijgen naar de 8steplaats. Nee, het zou ook voor de senioren en de stichting een spannende middag worden: twee televisieploegen zouden die middag langskomen voor levendige beelden en interviews. Alles in de lounge was spik en span en ook de ‘tweede ring’ was klaar om in gebruik genomen te worden. Er zouden senioren komen uit WZH Transvaal. Daarnaast waren ook meerdere thuiswonende senioren uitgenodigd. De pers stond al bij de hoofdingang om de senioren te verwelkomen en vast te leggen wat er allemaal bij komt kijken. Ze waren erg onder de indruk.Eénmaal in de lounge werden sommige senioren onderworpen aan een diepte-interview met een draaiende camera op een halve meter afstand. Naast de ouderen kregen ook leden van de stichting en Lex Schoenmaker een microfoon onder hun neus. Nadat iedereen koffie of thee of limonade en een petitfourtje had genuttigd en op de eerste en tweede ring was gaan zitten, kon de wedstrijd beginnen.


De ploeg van Fons Groenendijk was – na kritiek van 15.000 coaches – op een drietal plaatsen gewijzigd. Groothuizen, Becker en Beugelsdijk werden vervangen door respectievelijk Zwinkels, Goossens en N. Kuipers. Maar ook deze megawijziging bracht niet het gewenste effect. Het was armoe wat de klok sloeg, en niet alleen aan ADO-zijde, ook AZ bakte er niets van. Al ging laatstgenoemde wel met de felbegeerde drie punten naar Alkmaar. Door een frommelgoal van Til in de 50steminuut won AZ uiteindelijk met 0-1. En toch zag men na dit verlies winst in de gewijzigde opstelling. Maar de grootste winst was voor de senioren, die – ondanks het verlies van ADO – weer een topmiddag hadden.
Deze topmiddag werd afgesloten door een bezoek van Immers en Zwinkels aan de lounge. Handtekeningen werden uitgedeeld, selfies werden gemaakt en er was tijd voor een praatje. Al met al weer een geslaagde middag.


We willen fotograaf Kavita Kesharie enorm bedanken dat ze de mooie foto’s (wederom) voor ons heeft gemaakt. Het gemaakte materiaal van het ADO Journaal en Omroep West is te vinden op de volgende locaties:

Omroep West

https://www.omroepwest.nl/nieuws/3722194/Wedstrijden-ADO-worden-ingezet-tegen-eenzaamheid

Ado Journaal

https://youtu.be/TkIzAbTDI_Q

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 8 december tegen De Graafschap. Daarvoor speelt ADO nog twee uitwedstrijden tegen PEC Zwolle (24 november) en Ajax (2 december).