Nieuws

Verslag ADO Den Haag - AZ
By: Robert Beerthuijzen
29 september 2019

Zondag 22 september speelde ADO Den Haag de dinerwedstrijd tegen AZ uit Alkmaar. Veel mensen waren in de war omdat de wedstrijd eerder gepland stond voor de lunch. Maar omdat AZ Europese verplichtingen achter de rug had moest de wedstrijd vier uur later worden gespeeld.

Ruim 10.000 toeschouwers hadden hun zondag aangepast om op het verlate tijdstip de wedstrijd te kunnen aanschouwen. Zo ook de twintig senioren van de locaties WZH Bezuidenhout en het Anker. Zij keken ook reikhalzend uit naar de wedstrijd, die naar zij hoopten 3 punten voor ADO zou opleveren.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een eerbetoon voor de onlangs aan ALS overleden Fernando Ricksen. Scheidsrechter Lindhout floot daardoor iets later af voor de wedstrijd.

De Hagenezen begonnen veelbelovend aan de wedstrijd. ADO stond verdedigend goed, waardoor er geen kansen werden weggegeven. Beugelsdijk gaf meteen zijn visitekaartje af door zijn directe opponent in de lucht af te troeven. Maar ADO bakte er in aanvallend opzicht ook niets van. Vanuit de skylounge was goed te zien dat het voetbal zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. De strijd raakte in een soort van impasse, wat menigeen deed knikkebollen. De eerste helft eindigde dan ook in een troosteloze 0-0.

Na rust werd het wat beter in het Cars Jeans Stadion, wat echter niet op conto geschreven kon worden van ADO. Eén van de weinige pluspunten bij ADO was debuterend keeper Luuk Koopmans. Hij had een paar prachtige reddingen, waardoor ADO nog enigszins kon hopen op een gelijkspel. Want de Alkmaarders werden almaar sterker, maar verzaakten te scoren. ADO-invaller Bilal Ould-Chikh zorgde echter voor de negatieve ommekeer in de wedstrijd. Hij bezorgde AZ een strafschop door de ingevallen Gudmundsson binnen de ‘zestien’ van ADO neer te halen. Koopmeiners benutte de strafschop: 0-1.

Daarna waren er nog kansen voor ADO, maar die leverden niets meer op. Het was een pijnlijke nederlaag voor ADO, die na zeven wedstrijden gespeeld te hebben op de 16de plaats (degradatiezone) staan.

De volgende thuiswedstrijd is op 6 oktober om 12.15 uur tegen aartsrivaal Ajax.