Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Ajax
By: Robert Beerthuijzen
01 maart 2019

Zondagmiddag 24 februari jl. om 12.15 uur stond de lunchwedstrijd tegen Ajax op het programma. Hoe je het ook wendt of keert, deze wedstrijd is altijd beladen. Ook in aanloop naar deze voetbalpot was al het nodige te beleven geweest, maar daar is al genoeg over gezegd en geschreven.

Onze senioren waren er ook dit keer weer vroeg bij en je kon aan de ‘koppies’ aflezen dat ze toch een beetje nerveus waren. De Toto-uitslagen van Frits van Turenhout vlogen nog voor aanvang van de wedstrijd over tafel. Het is toch iedere keer weer fantastisch te horen hoe de senioren de wedstrijden in het Zuiderpark net na de oorlogsjaren beleefd hebben. Van sommigen had hun vader nog kaartjes staan knippen. Herinneringen genoeg die over de tafel en bar gingen, er zou een boek over geschreven kunnen worden.

Na de bakken koffie en thee en de broodjes worst was het dan toch echt tijd voor de wedstrijd. Scheidsrechter Manschot floot om precies 12.15 uur voor de aftrap. ADO begon sterk, maar kon nog geen vuist maken om dit in doelpunten om te zetten. De eerst kans was zowaar voor de Amsterdammers, maar Zwinkels stond steeds op de goede plek. Daardoor groeide het vertrouwen bij de Haagse ploeg wat in de 36steminuut resulteerde in een 1-0 voorsprong; El Khayati knalde vanuit een corner de bal linea recta in de rechterbovenhoek achter de keeper van Ajax. Daarna werden de bekende woorden door de senioren in de lounge uitgespreken: vasthouden en met een voorsprong de rust ingaan. Maar niets was minder waar. Niet veel later liep Daley Blind ongehinderd het middenveld over om Van de Beek te bedienen, die de 1-1 aantekende.

En op slag van rust werd het nog ergerer. Op aangeven van de VAR kreeg ADO een strafschop tegen en was het Tadic die ervoor zorgde dat Ajax met 1-2 de kleedkamers inging.

Na rust hield ADO nog lang stand, tot het Haags Kwartiertje. Toen gooide Ziyech – die tot dan toe de hele wedstrijd onzichtbaar was – roet in het eten door de 1-3 aan te tekenen. Dat was de genadeklap voor ADO. Dolberg en Ziyech scoorden daarna nog namens de bezoekers, waardoor het een geflatteerde 1-5 werd.

Ondanks deze uitslag was het een vermakelijke wedstrijd en gaven de senioren aan genoten te hebben van de gehele ambiance. Al met al was het een zware lunch, maar de broodjes, drankjes en herinneringen maakten veel goed.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 maart om 19.45 uur tegen SC Heerenveen.