Nieuws

Update
By: Jeroen Workum
06 januari 2021

Het is alweer een tijd geleden dat we een bericht hebben geplaatst. Dit komt door de Corona periode en de impact die dit heeft op onze activiteiten. Elke week was er weer hoop op verbetering en stelden we het berichtje uit.

Allereerst het allerbelangrijkste. Het doet ons veel pijn dat we niks kunnen doen in een tijd dat senioren waarschijnlijk eenzamer dan ooit zijn. Deze periode is zwaar voor iedereen, maar treft de mensen die wij met onze stichting graag helpen alleen nog maar heftiger.

We missen het samen beleven van de wedstrijd. De gesprekken. De gezelligheid. Het spelletje. 

Deze tijd is erg onzeker. Het moment dat we weer voetbal met publiek kunnen beleven is geheel onzeker. We volgen de richtlijnen van RIVM. En eigenlijk zijn we nog voorzichtiger. We volgen ook de richtlijnen van de verzorgingstehuizen die (terecht) extra voorzichtig zijn.

Misschien vraag je je af wat deze periode doet met de stichting. Net als vele anderen is het voor ons in de huidige situatie niet mogelijk om onze activiteiten te organiseren zoals we dat gewend zijn. Waar we eerst keken naar wedstrijden met halve bezetting of zelfs een paar, bleek überhaupt het bezoeken van wedstrijden niet mogelijk. We hebben geprobeerd om bijv. trainingen te gaan bezoeken, maar ook dat behoorde niet tot de mogelijkheden. In deze periode kunnen we dus niks actief doen.

We kunnen ons wel voorbereiden op de periode die komt na Corona. Hiervoor zijn we de afgelopen maanden met verschillende dingen bezig geweest:

- Sponsoren: We zijn bezig om samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en instanties die samen met ons de strijd tegen eenzaamheid willen aangaan.

- Media: We proberen ons doel onder de aandacht te brengen. Hiermee hopen we aandacht te genereren voor het probleem, mensen te activeren om zelf iets te gaan ondernemen of ons te steunen. We hebben bijv. de volgende publicaties gemaakt in de afgelopen maanden:

Samen met de community tegen eenzaamheid:
https://youtu.be/sYmduI1-is0

Een interview met VNO-NCW:
https://www.vno-ncw.nl/forum/zo-kun-je-als-ondernemer-iets-betekenen-voor-anderen-deze-zomer


- Toekomstige wedstrijden: Samen met ADO Den Haag hebben we afgesproken dat onze ruimte (voor nu) voor ons gereserveerd blijft. Zo kunnen we ons middelen bewaren voor de momenten dat we ook echt activiteiten kunnen organiseren. Fijn om op deze manier met ADO Den Haag samen te werken.


Wij staan weer klaar zodra deze periode voorbij is! We kunnen niet wachten om dan weer aan de slag te gaan! We zien uit naar het samen zijn en de gezelligheid.

We wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke periode. Op een snel herstel!