Nieuws

Officieel moment met ADO Den Haag
By: Jeroen Workum
11 oktober 2018

Op woensdag 10 oktober is de overeenkomst tussen ADO Den Haag en de Stichting ‘Met Senioren naar ADO’ geformaliseerd. Algemeen directeur Mattijs Manders van ADO Den Haagen initiatiefnemer Jeroen Workum van de stichting hebben hun handtekening gezet onder een contract voor één jaar. Met deze ondertekening heeft ‘Met Senioren naar ADO’ voor hetseizoen 2018/2019 de beschikking over een Sky Lounge.

De stichting 'Met Senioren naar ADO' vecht tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen. In maart 2017 is Jeroen Workum dit sociaal maatschappelijk initiatief begonnen door in samenwerking met ADO Den Haag één eenzame oudere per thuiswedstrijd mee te nemen naar Vak D. In de loop van 2017 is dit idee verder uitgegroeid en kregen de vijf vrienden achter de stichting eind 2017 bij wijze van proef de beschikking over een leegstaande Sky Lounge.

De pilot werd een groot succes en in mei 2018 resulteerde dat in de oprichting van destichting ‘Met Senioren naar ADO’. Met Vegro als partner en de vrienden van de stichting (WZH, ADO Den Haag, HTM, CSU en Tzorg) is inmiddels voor het huidige seizoen geld opgehaald, zodat op deze unieke manier 300 tot 400 senioren dit seizoen naar thuiswedstrijden van ADO Den Haag kunnen gaan. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de senioren in een veilige en rustige omgeving kijken naar de wedstrijd en met elkaar verhalen delen van vroeger. Doorgaans gaat het hier om ouderen waarvoor het fysiek lastig is om op de tribune plaats te nemen of überhaupt naar het stadion te komen.

De doelstelling is om ook de komende seizoenen dit initiatief te continueren en wellicht uit te breiden.