Nieuws

Verslag ADO Den Haag - Sparta
By: Robert Beerthuijzen
10 september 2019

Zaterdag 17 augustus stond alweer de tweede thuiswedstrijd van ADO op het programma. De twee voorgaande wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV gingen verloren en was het zaak voor ADO deze wedstrijd tegen Sparta Rotterdam te winnen. Ook nu weer was het stadion – ondanks de vakantie – goed gevuld met ruim 12.000 toeschouwers, waaronder een grote supportersschare uit Rotterdam. Natuurlijk was onze skylounge 3.19 wederom ‘uitverkocht’ met supporters van WZH Rustoord en Leilinde.

Het blijft altijd een fantastisch gezicht hoe de mensen van de diverse locaties met elkaar omgaan. De ene na de andere anekdote wordt uit de hoge hoed gehaald. En dan maar hopen dat ADO dat op het veld ook doet.

ADO Den Haag was nog steeds puntloos en ging in deze wedstrijd dus op zoek naar zijn eerste punt(en). Sparta was na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen en was met veel vertrouwen naar Den Haag afgereisd. De eerste kansen waren echter wel voor de Groengelen. Maar bij doelpogingen van Necid en Meijers was het Tim Coremans (ex-ADO) die ADO steeds in weg zat. En dan zal je altijd net zien dat het doelpunt aan de andere kant valt. Een hard schot van Rayhi werd Zwinkels in de 26steminuut gepasseerd. Vlak voor rust was het dezelfde Spartaan die de score verdubbelde. Rayhi schoot in de verre hoek raak en bepaalde de ruststand op 0-2.

ADO moest in de tweede helft aan de bak om er minimaal een puntbuit te gaan slepen, maar ook deze helft was magertjes te noemen. De mogelijkheden waren op één hand te tellen. Pas in de laatste tien minuten kreeg de ploeg van coach Fons Groenendijk wat meer grip op de Spartanen en zeker toen Immers in de 80steminuut met een zeer fraaie kopbal de ‘anschlusstreffer’ maakte. Daarna ging ADO met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Onder anderen Necid kreeg in blessuretijd nog een kans, maar hij kopte nipt naast. En dus blijft ADO Den Haag ook na deze wedstrijd puntloos en namen de Spartanen de volle buit mee naar het Kasteel.