Nieuws

ADO Den Haag - VVV Venlo
By: Robert Beerthuijzen
18 september 2019

Zaterdag 31 augustus speelde ADO Den Haag de late avondwedstrijd (20.45 uur) tegen VVV Venlo, de oude club van voormalig ADO-trainer Maurice Steijn. Ondanks het late tijdstip en het ook nog vakantietijd was, was het stadion toch weer goed gevuld met bijna 11.000 toeschouwers. Vijfentwintig van hen zaten in de Skylounge, waaronder weer eens wat oude bekenden van de locaties van Schoorwijck en Prinsenhof.

Het gesprek aan tafel was dat ADO deze wedstrijd 3 punten moest gaan pakken, anders zou het toch weer een problematisch seizoen gaan worden. De week daarvoor was ADO al bevrijd van de hatelijke nul door een overwinning op RKC Waalwijk, maar 6 punten na de wedstrijd tegen VVV zou toch mooi zijn. Daarnaast gingen de gesprekken ook over of ADO voor het sluiten van de transfermarkt nog de nodige versterkingen binnen zou hengelen.

Scheidsrechter Mulder floot om 20.45 uur voor de aftrap van de wedstrijd, net nadat een fikse hoosbui het Cars Jeans Stadion had verlaten. De twee ploegen voetbalden de eerste helft voornamelijk op het middenveld en werden er nauwelijks kansen gecreëerd. De keepers hoefden in ieder geval weinig in actie te komen. Het publiek werd intussen vermaakt met een ‘nieuwe ooievaar’ op Midden Noord. Het vermaak werd in de 43steminuut nog groter toen Shaquille Pinas de bal binnen tikte uit een mooi genomen vrije trap van John Goossens. Dat was alweer het zoveelste doelpunt uit een standaard situatie.

In de tweede helft kwam er meer ‘schwung’ in de wedstrijd. De ploeg van Fons Groenendijk ging naarstig op zoek naar het tweede doelpunt, maar stuitte daarbij vaak op de defensie van de Limburgers. Toen VVV met tien man kwam te staan leek er helemaal geen vuiltje aan de lucht, maar uitgerekend de Venloënaren kregen meerdere kansen. ADO verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien en bleef het tot de laatste minuut ‘billen knijpen’.

De Hagenezen wonnen uiteindelijk op het randje deze wedstrijd en haalden zodoende de drie punten binnen.

 

De volgende wedstrijd is zondag 22 september om 16.45 uur tegen AZ Alkmaar.